Rutiner på hunddagis

Alla dagar ser lite olika ut beroende på hur många och vilka hundar som vistas på dagis och vilket väder det är ute.

Den dagliga rutinen är dock enligt följande. Hunddagiset öppnar kl. 07:00 och hunddagisfröken förbereder boxarna genom att ställa ut vattenskålar. Inlämning av hundar sker mellan kl. 07:00-09:30, då kommer hundarna till dagis och placeras i sin box antingen ensam eller med en kompis. En del hundar leker en stund med sin rumskompis men oftast vilar hundarna lungt fram till kl. 09:30 då det är dags att förbereda hundarna för första förmiddagspromenaden.

Hundarna promenerar tillsammans med hundar som fungerar ihop och vi går i varierad terräng med fantastisk natur. Hundarna får lukta och utföra sina behov i lugn och ro. Vi promenerar i ca 30 minuter upp till 1 timme.

Efter promenaden får hundarna vara i sina boxar där de välförtjänta vilar ut. kl. 12:00 är det dags för lunch för de hundar som äter det. Tiden mellan förmiddagspromenad och eftermiddagspromenad klipper hunddagisfröken klor på de hundar som har bokat det och gör andra sysslor såsom städning, utfodrar hundar, äter lunch själv m.m. Det vanligaste är att hundarna vilar lungt under denna tid.

Vid kl. 14:00 är det åter dags för promenad, då förbereds hundarna, selar sätts på och godis och hundpåsar laddas i hunddagisfrökens fickor. Eftermiddagens promenad är 30 minuter till 1 timme lång. Efter promenaden så får hundarna vara i sina boxar och utlämning börjar kl. 16:00, då väntar hundarna på att deras mattar och hussar skall komma och hämta dem. Vartefter som hundarna går hem städas boxarna och vattenskålarna diskas.

Någon gång under dagen, får hundarna aktivering (utöver promenader och sällskap med människor och andra hundar). Det kan vara godissök, aktiveringsleksak, borsta päls, kel- och mys, lättare massage och umgås utanför boxen. En del hundar är i behov av fler kissrundor under dagen, och då får de det. 

 

Tryck på gilla knappen om du gillar hemsidan. TACK!

Besök oss gärna på FACEBOOK

 

 

//

ga('create', 'UA-72359327-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); // ]]>